0,00 Ft 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 

munkavédelmi bolt

Munkavédelmi szaküzlet webáruház. Munkavédelmi bolt, egyéni védőeszköz forgalmazás kis és nagykereskedelem. Munkaruházat - Védőruha - Védőcipő szaküzlet. Honeywell - Sperian  Uvex - Mutexil - Timberland - KCL - Miller - Howard Leight - Portwest - 3M - Zekler - Guide - EP - Abeba - Optrel - Puma Safety - Bläklader Workwear és egyébb márkák értékesítése. Munkavédelmi szaküzlet Budapest VII.kerület, VI.kerület és bemutatóterem. Munkavédelmi eszközök termékcsoprjai: Szemvédelem - védőszemüveg, Kézvédelem - védőkesztyű, Lábvédelem - védőbakancs, védőcipő, Hallásvédelem - füldugó, Mukaruha bolt Budapest, 1077 Izabella u. 5. - védőruha, Zuhanásgátlás - hevederek, zuhanásgátlók, Légzésvédelem - porálarc, félálarc, teljesálarc, Fejvédelem - védősisak, arcvédő. Munkavédelmi bolt VII. kerület, Izabella utca 5. - védőeszköz webáruház. Munkaruha VII.kerület. Szaküzletünkben közületi és egyéni vásárlók kiszolgálása egyaránt. Munkavédelmi bolt belváros. Munkavédelmi bolt Budapest. Írjon nekünk email-t a [email protected] címre, vagy hívj minket az T:06-1-782 5085, alábbi telefonszámon! Hívásodat hétfőtől csütörtökig 10-17, pénteken 8-16 óra között várjuk!

 

 

 
 
 

Leesés ellenivédőeszközök kiválasztási segédlete

A leesés ellen védő eszközök helyes kiválasztásának gyakorlata.
 
Zuhanásgátló rendszerek célja:

Leesés előzetes megakadályozása, biztonságos csatlakozás a rögzítési ponthoz. leeses

Bekövetkezett zuhanás minél rövidebb távon, minél kisebb energiaátadással  (megtartási rántás max. 6kN) történő megállítása.  Zuhanás után a bajbajutott megfelelő testhelyzetben tartása a mentésig

A munkavégzés helye alatt szükséges szabad eséstér meghatározása:

1.) A fix kikötési pont kialakítása: a leesés energiáját csökkentendő, a szabályok szerint a használó feje felett kell lennie, megelőzve ezzel, hogy a leesés ellen védő eszköz a testheveder bekötési pontja alá kerüljön.
2.) A kikötőkötél energiaelnyelővel valamint a csatlakozó karabinerekkel együtt, maximum 2 méter lehet.
3.) Energiaelnyelő nyúlása a varratok felszakadása után: maximum 1,2 méter
4.) A testhevederzet bekötési pontja és a használó talpa között a szabványban meghatározott átlagtávolság 1,5 méter, ehhez kell még hozzáadni 20 centimétert, mely a testheveder bekötési pontjának elmozdulása a megtartási rántást követően. Összesen: 1,7 méter. Ha a használt testheveder hátsó bekötési pontjának van hosszabbító toldaléka, erre rá kell számolni még a toldalék méretét.
5.) A zuhanás megtartása után a talajtól való biztonsági távolság 1 méter.

A fix kikötési pont elhelyezésétől, a munkavégző személy felett található munkakötélzet és csatlakozók hosszától függően kötelező meghatározott nagyságú szabad esésteret biztosítani a munkaterület alatt, hogy a zuhanás során a védőeszközt használó ne ütközzön a talajnak vagy valamilyen tárgynak.

A leesés ellen védőeszközök kiválasztásánál minden esetben három fontos pontot kell figyelembe venni.
 
kep1
1.Találjunk egy megfelelő kikötési, rögzítési pontot. 
2.A rögzítési pont és a test hevederzetünk között találjunk egy megfelelő összekötő elemet.
3.A munkakörülmények és a végzendő munka figyelembe vételével válasszuk ki a legmegfelelőbb test hevederzetet.
 
Nagyon fontos, hogy a kikötési pont az épülethez minden esetben fixen legyen rögzítve(2), vagy a mobil szerkezetünknek keressünk egy jól elérhető helyet. A kikötési pont lehetőleg a fejünk fölé essen, mert így a legrövidebb a zuhanási távolság. Az összekötő elem lehet: rögzített vagy változtatható hosszúságú (1-2 m-es) kötél, vagy hevederpánt, energia elnyelővel egybeépített kötél, hevederpánt, Y kötél vagy hevederpánt, energiaelnyelős rugalmas kötél, automatikusan visszahúzódó zuhanásgátló.
 
A fix hosszúságú összekötő elemek hátránya, hogy kis területen tudunk mozogni és leeséskor csak a teljes hossz kinyúlásakor fogják meg a leeső testet.
A legjobb választás az automatikusan visszahúzódó zuhanásgátló, hiszen ez mindig nagy mozgásteret biztosít és zuhanás esetén azonnal működésbe lép, nincs felesleges hossz.
 
A munkahelyzet beállító deréköveket leesés elleni védelemre használni TILOS! Ennek az a szerepe, hogy egy munkahelyzet
beállító kötéllel a testnek a munkahelytől való távolságát beállítsuk. Önálló használata esetén nemhogy segítene, hanem még a gerincünket is eltörheti.
 
Legbiztonságosabb a test hevederzet használata( 1), amely készülhet munkaövvel egybeépítve is. Zuhanásgátló, vagy kötél használata esetén használjuk a hevederzet hátsó rögzítési pontját. Beépített rendszerek, létrák kikötési pontként történő használatakor az első rögzítési pontját használjuk.

fr
Leesés elleni védelem jogszabály
A vonatkozó szabványok

MSZ EN 341 Ereszkedők, önmentők
MSZ EN 353-1 Rögzített zuhanásgátló rendszerek
MSZ EN 353-2 Mozgatható zuhanásgátló rendszerek
MSZ EN 358 Munkahelyzet beállító rendszerek (munkaövek)

MSZ EN 360 Visszahúzódó típusú zuhanásgátlók
 
MSZ EN 361 Teljes testhevederzet
MSZ EN 362 Csatlakozók
MSZ EN 363 Lezuhanásgátló rendszerek
 
MSZ EN 364 Vizsgálati módszerek
MSZ EN 365 Jelölések, időszakos vizsgálat, karbantartás
MSZ EN 354 Kötelek
MSZ EN 355 Energiaelnyelők
MSZ EN 813 Beülő hevederek

MSZ EN 1498 Mentőövek
MSZ EN 1496 Mentőkészülékek
MSZ EN 1497 Mentőhevederek
 
MSZ EN 795 A Kikötési pontok
MSZ EN 795 B Mozgatható kikötési pontok

MSZ EN 795 C Vízszintes zuhanásgátló rendszer
MSZ EN 795 D Vízszintes sínes rendszer
MSZ EN 795 E Súly- és ellensúlypont
MSZ EN 891-1 Hegymászó kötelek
 

MV-Defenze Kft.
munkavédelmi webáruház - munkavédelmi bolt - munkavédelmi szaküzlet
 
 

Magunkról

A védelem nálunk kezdődik!

MV-Defenze Kft. - Munkavédelmi bolt - Védőeszköz ellátás - Szaktanácsadás - Munkavédelmi Szaküzlet

 

 
 
 
 
 
[ ]